Kultúra / Film rovat

Linkajánló
Paulo Coelho betör a filmpiacra is
Magyarország egyik legnépszerűbb írója, a brazil származású Paulo Coelho már elérte azt, hogy két regényének filmes adaptációja is bemutatásra került. A filmipar azonban továbbra sem tétlen, az író rajongói jelenleg három másik misztikus olvasmánynak várhatják filmvászonra kerülését.
Játékos komolyzene
A Minimax már régóta keresett olyan rajzfilmsorozatot, amely a komolyzenéhez köthető, és játékos formában mutatja be annak világát, gyerekek számára is érthető formában. Hosszú keresés után sikerült megtalálni az ideális műsort a Symfollies-t.
Nemzetközi lehetőség magyar dokumentumfilmek számára
Budapest és Piliscsaba ad otthont az Ex Oriente Film nemzetközi dokumentumfilmes workshopnak május 30. és június 3. között, a prágai székhelyű Institute of Documentary Film és az Inforg Stúdió szervezésében.
Döntöttünk a kultúra mellett... Dönts te is!
A hamarosan oktatási és kulturális műsorokkal bővülő, a független filmezést támogatni szándékozó Domino TV nyílt filmalkotói pályázatot hirdet filmötlettel rendelkezőknek.
Mosolytalan, de erős mezőny a célegyenesben
"Színvonal van, humor nincs Közép-Európában!" (Groó Diána filmrendező); "Reményből, nem pénzből készül a román dokumentumfilm!" (Dan Curean operatőr)
Film.Dok Magyar-Román Dokumentumfilm Fesztivál
Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Film.Dok Magyar-Román Dokumentumfilm Fesztivál. Rendezvényünk célja a dokumentumfilm korszerű és modern formanyelvének kialakítása, illetve a műfaj és a közönség egymáshoz közelítése, és a fiatal tehetségek pályakezdésében való segítségnyújtás.
The Ghost Rider - A szellemlovas
Nicolas Cage minden filmje kasszasiker. Ezúttal egy látványos és misztikus film főszereplője, mely a világhírű Marvel képregényből készült. A Mark Steven Johnson által rendezett A szellemlovast (The Ghost Rider) Magyarországon a mozikban március 1-től láthatjuk.
Harry Potter valóságshow a BBC-n
Harry Potter hazájának tévécsatornája, a BBC egyenesen valóságshowt alapoz a már-már mániákus rajongókra: a műsorban gyerekek fognak szerepelni, akik ha bejutnak, varázslást tanulhatnak.
1 2 3 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu