Kultúra / Film rovat

Linkajánló
Jack Sparrow visszatér - Karib-tenger kalózai 2
Az első Karib-tenger kalózai film óriási sikere után magától értetődő volt, hogy hamarosan érkezik a folytatás. Az meg, hogy a második illetve a harmadik rész forgatását együtt tudja le a Walt Disney stúdió, csak hab a tortán. Egyelőre azonban foglalkozzunk még a második résszel, hiszen a nyár végén idehaza is újra útjára indul a Fekete Gyöngy. Yo-ho!
Angyalok és démonok - film készül a Da Vinci-kód előzményéből
Hiába minden kritikusi fanyalgás a Da Vinci-kód filmváltozata kapcsán, vagy a katolikus egyház tiltakozása, a gyártó Sony Pictures számára eleddig több, mint 238 millió dollárt hozott. Logikus tehát, hogy egy újabb filmet készítsenek a témában - így Dan Brown egy korábbi regénye, a magyarul is megjelent Angyalok és démonok lehet a következő darab, ami a Da Vinci-kód előzményének is tekinthető.
Két és fél óra kódfeltörés (A DaVinci-kód)
Ron Howard bizonyosan nem volt irigylésre méltó helyzetben, amikor elvállalta, hogy filmet készít Dan Brown bestselleréből. Olyan történetet kellett alkotnia, amit az is megért, aki kívülről fújja A DaVinci-kód című könyvet, de azok számára is világosnak kell lennie, akik életükben egy sort sem olvastak a műből.
Távkapcs (Click)
A film történetét apró esemény ihlette: Steve Koren forgatókönyvíró a barátnőjével folytatott egyik hosszas veszekedése során előkapta a tévé távirányítóját, és partnerére mutatva megnyomta a „némítás” gombot. A hölgy nem találta túl szórakoztatónak a dolgot, de ez a kis mozzanat egy érdekes gondolatot indított el Korenben.
legelső oldal előző oldal1 2 3
© halmaz.hu