Kultúra / Könyv rovat

Linkajánló
Keszthelyi Sándor: Magyarország napórái
Hát semmi jót nem tudok erről a könyvről írni! Nem tetszik már a címlap sem: idegesítő az irigy-sárga alapszíne, a ráncos-öreg Nap-pofa torzan vigyorog, orrlyukából lóg ki a pálca, ráadásul hibás a sarló-Hold is: a napfény nem a Nap felöli oldalt éri, hanem a hátsó felét.
Arthur Koestler: Alvajárók
A szerző Budapesten született 1905-ben, a kis Artúr 9 éves koráig itt élt a VI. kerületben. De aztán a történelem alakulása világpolgárrá tette az írót és messze sodorta szülőhazájától. Voltak évtizedek, amikor nevét se lehetett leírni, így persze műveit sem olvashattuk.
Fantasy enciklopédia
Szeptemberben jelenik meg a Kiss József Könyvkiadó gondozásában Judy Allen: Fantasy enciklopédia című munkája, Gálvölgyi Judit fordításában. Elsősorban ifjú olvasóknak szánja a szerző, de a fantasy irodalom felnőtt kedvelői, vagy a scifi rajongok, de akár a mesék, legendák hívei is várhatóan szívesen és érdeklődéssel fogadják.
Hullanak a Harry Potter sorozat szereplői
J. K. Rowling megérti, ha egy írónő megöli a sorozat végén a főszereplőjét (vagy a szereplőit), de nem szeretne gyalázkodó leveleket kapni. A Harry Potter könyvsorozat világhírű és mesésen gazdag szerzője a hetedik könyvről szivárogtatott ki információkat egy tévéműsorban.
Amatőrcsillagászok kézikönyve
A tarjáni Meteor '06 Távcsöves Találkozóra időzítette a Magyar Csillagászati Egyesület az Amatőrcsillagászok kézikönyve harmadik, jelentősen átdolgozott kiadásának megjelenését.
legelső oldal előző oldal1 2 3
© halmaz.hu