Kultúra / Sztárvilág rovat
Könyv - Film - Sztárvilág

Linkajánló
My Fair Lady
Ma hallgattam meg a My Fair Lady 1959-es előadását Rex Harrisonnal és Julie Andrewssal. A következő levelet a "My Fair Lady" című musicallel kapcsolatban írtam.
Lugosi Béla - 50 éve hunyt el a "magyar vámpír"
1882. október 20-án született Lugoson – Erdély nyugati szélén – Blaskó Béla Ferenc Dezső néven négy testvér közül a legfiatalabb gyerekként. Már fiatalon is jobban érdekelte a színjátszás, mint az iskola, s ez komoly aggodalommal töltötte el édesapját, Blaskó Kálmánt, a szigorú bankigazgatót. Lugosi végül tizenkét évesen hagyta el a családi házat, abbahagyta iskoláit, alkalmi munkákat vállalt, hogy megéljen és közben megkezdte színészi karrierje építését.
Ewan McGregor - színész és nagykövet
A skót színészt főként a Star Wars legújabb trilógiájának Obi-Wan Kenobijaként ismerhetik az sf-rajongók, de számtalan szerepben megcsillogtatta már képességeit a Trainspottingtól A tanú szemén keresztül a most bemutatott Maradj! című filmig.
Kirsten Dunst: egy fiatal veterán színésznő
24 évvel ezelőtt, 1982. április 30-án látta meg a napvilágot New Jerseyben Kirsten Dunst amerikai színésznő. Sokaknak a Pókember-mozikból lehet ismerős a neve, de már gyerekkorában az Interjú a vámpírral című filmben is szerepelt, és több kiemelkedő sztár parnere lehetett a mozivásznon.
A vámpírok gyönyörű réme - Sarah Michelle Gellar 29 éves
Sarah Michelle Gellar egész életét a filmek között élte le. A kivételes szépségű színésznő olyan -elsősorban fiataloknak szóló- produkciókban szerzett elismertséget, mint a Buffy, a Scooby-Doo vagy a Sikoly 2. Hollywood egyik emelkedő csillaga ma 29 éves.
52 esztendős Dennis Quaid
Dennis Quaid 1954. április 9-én a Texas állambeli Houstonban születetett. Az amerikai színész kedvelt az sf- és a fantasy-rajongók körében, ezt az elismertségét többek között a Kedves ellenségem és a Sárkányszív című filmjeivel érte el.
Videokazettáktól Hollywoodig - Tarantino 43 éves
Quentin Tarantino napjaink egyik legismertebb rendezője. Munkásságáról gyakran megoszlanak a vélemények, egyesek szerint, amit ő tesz, az nem nevezhető művészetnek mások szerint Tarantino nemcsak remek rendező, hanem kivételes forgatókönyvíró is. A kilencvenes évek legjobb fiatal filmes szakembere a minap lett 43 éves.
55 éves Kurt Russell
Kurt Russell 1951. március 17-én, azaz 55 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot az amerikai Springfieldben. A népszerű színész volt az „eredeti” Jack O’Neill a Csillagkapu mozifilmben 1994-ben, és lehetett volna a Csillagok háborújában akár Han Solo is.
1 2 3 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu