Kultúra / Film rovat

Linkajánló
The Hogfather
Cimboráimnak írtam egy kis összefoglalót Pratchett Korongvilágáról, azon belül is a Hogfather elhelyezkedéséről. A Hogfather Pratchett egyik legnehezebben érthető alkotása, tehát előtte írnék pár szót arról a környezetről, ahol ez az egész játszódik.
A Szűzijáték a legnézettebb magyar független film
A Szűzijáték című groteszk vígjáték tavaly novemberben került a mozikba. A mindössze 150.000 forintos költségvetés ellenére, azonos előadásszámot tekintve eddig is magasabb látogatottsági számot ért el sok nagy költségvetésű, marketinggel támogatott alkotásnál.
Bunuel filmklub
2006. december 5. - 2007. január 16.
December 5-én Buńuel: Utolsó leheletem c. könyve és két forgatókönyvének bemutatása mellett kezdetét veszi a BUńUEL FILMKLUB, melynek keretén belül december 5. és január 16. között minden kedden és csütörtökön levetítünk egy-egy Buńuel filmet.
Bushnak tetszett a Szabadság, szerelem
Vasárnap délután különleges megtiszteltetésben volt része Andy Vajna producernek és Goda Krisztina rendezőnek: alkotásukat magyar filmek között elsőként levetítették az amerikai elnöknek és vendégeinek.
Készül a Harry Potter és a Főnix rendje mozifilm
Miközben idehaza ma elérhetővé vált magyarul is a Harry Potter - sorozat legújabb, immáron hatodik kötete, A Félvér Herceg, külföldön a Warner Brothers stúdió elkezdte forgatni A Főnix Rendjének filmváltozatát. A szereposztás nem változik, csak bővül.
Októberben újra Péntek tizenharmadika
Tizenkettedik alkalommal láthatjuk a vásznon az azóta már elhíresült, és többször végérvényesen eltemetett Jason Voorheest, a "baltás gyilkost". Egyet kevesen tudnak: az első rész ugyan véres és kegyetlen volt, de nem volt benn semmi természetfeletti, a tizedik rész viszont sci-fi lett.
Silent Hill - A halott város
Alig egy héttel az amerikai mozipremier után nálunk is bemutatták a Silent Hill című japán-amerikai-francia thrillert. A film egy hihetetlenül népszerű számítógépes játék alapján készült, melyből több mint négymillió példány kelt el, és Japánban elnyerte a Hátborzongató Kalandjátékok Mestere címet.
Maradj! - Egy paranoid film hátteréről
Sam Foster intelligens, sikeres, kissé távolságtartó pszichiáter, neurózisban szenvedő betegek szakértő kezelője. Egyik legnagyobb sikere saját barátnője, Lila, akit Sam remek ráérzéssel mentett meg az öngyilkosságtól. Amikor azonban egy kollégájának a betege hozzá kerülve bejelenti, hogy szombaton éjfélkor főbe fogja lőni magát, akkor a pszichiáter körül fejére áll az egész világ.
legelső oldal előző oldal1 2 3 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu