Kultúra / Könyv rovat

Linkajánló
A modern környezetvédelem egy támasza
Ez a korszakalkotó könyv megváltoztatta a történelem menetét, mert megjelenése után már nem lehetett a régi módon szemlélni az ember és környezete kölcsönhatását.
Megjelent az Amonsonia trilógia
"Amikor már azt hiszed, hogy ismered a valóságot, amikor már azt hiszed, hogy tudod ki kicsoda, akkor majd rá kell döbbenned, hogy itt semmi sem az, aminek látszik..."
Zsidósors Kiskunhalason
Ez nem csak helytörténeti-, vagy nem csak mártírkönyv, hanem egyben modell is, hogy helyi szinten is alapos és komoly kutatások végezhetők a vészkorszak kapcsán.
Könyvajánlatok - Valláskritikával foglalkozók számára (43 könyvről)
A listában a saját könyvespolcomról válogattam olyan műveket, amiknek a valláskritika terén jó hasznát vettem, és nélkülük talán nem boldogultam volna ezen a területen.
198 éve született Charles Darwin
A fajok eredete c. mű fontosságát nem mindenki látta előre. Amikor Darwin leadta a kéziratot, a kiadó azt tanácsolta neki, hogy dolgozza át művét galamtenyésztési kézikönyvvé.
"Kultúrpolitika" és rovásírás
A kultúrpolitika rossz csengésű szóösszetétel; lévén a kultúra s a politika csak akként testvérek, mint Káin és Ábel. Mégis, az általános gyakorlat szerint, a legtöbb történész tollát a politika irányítja – ami nem válik a történetírás javára.
Richard Morgan: Valós halál - könyvkritika
Nem kifejezetten cyberpunkhoz van szerencsénk, ha van értelme a finom (bár sokszor vitatható) különbségtételeknek, talán egy post-cyberpunk elemeket bőven használó science-fictionről beszélhetünk.
Az Alfa hold klánjai
A regény az Alfa III M2 holdon játszódik, ahol egy elmegyógyintézeti ápoltakból álló telepescsoport tagjaira néha látomások törnek rá és ezek a látomások most valami kívülről érkező szörnyű veszély eljövetelét jelzik.
1 2 3 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu